بعضیها میگویند که نقاب کلا چیز خوبی نیست. چون یک سری از آدمها با زدن نقاب مثلا خوبی و خیرخواهی از پشت خنجر میزنند. من میگویم که نقاب هم مثل بقیه ابزارها کاربرد مفید و مضر دارد. کاربرد مضرش را که همه میدانیم. اما مفید مثل وقتهایی که بیحوصلهایم، خشمگینیم، نگرانیم، حالمان بد است، رازی برای پنهان کردن داریم اما نمیخواهیم دیگران بفهمند. نمیخواهیم نگرانشان کنیم یا سوال پیچ شویم یا میخواهیم تنها باشیم. این جور وقتها نقاب یک پناهگاه است. نقابت را میزنی و کنار خانوادهات پفک میخوری و با یک فیلم کمدی قاه قاه میخندی در حالیکه رابطهات در محل کار با همکارانت افتضاح است. با دوست پسرت شام میخورید، حرف میزنید و میخندید اما نگرانی پروژه بعدی دارد تو را قورت میدهد.
اما وقتی افسردهای بینقاب و بیپناهگاهی. یک نفر پشت گوشت زمزمه میکند که این خود واقعیت هستی. مضطرب، غمگین، درمانده، خشمگین، ناتوان و نابلد. پشت چی میخواهی پنهانش کنی؟ تو تا ابد همینی! خب ما هم آدمیم. باور میکنیم. علیرغم آگاهی باور میکنیم. من میدانستم اما انکار میکردم. دیشب بعد از اینکه به گارسون گفتم انقدر نیاید سر میزمان از خودم پرسیدم چرا من بلد نیستم مثل بقیه دوستام با اینکه از حضورش ناراحت شدم خوش بگذرانم و این قضیه را دستمایه خنده کنم؟ تمام مدتی که شام خوردیم، گفتیم، کیک خوردیم من به این فکر میکردم که نقابهایم کجا رفتند؟ مگر نمیگفتند وقتی نقابهایت را بزنی تبدیل به آدم دیگری میشوی؟ من نقابهایم را میخواستم و افسردگی نمیگذاشت حالت دیگری به جز یبوست به خودم بگیرم. ساعت ۱۱ شب دوستهایم توی خیابان قهقه میزدند و مسخره بازی میکردند و من دست در جیب نگاهشان میکردم. یعنی آنها غمگین نبودند؟ مشکل نداشتند؟ درگیری ذهنی نداشتند؟ داشتند اما نقابهایشان یده نشده بود. نقابهایشان توی جیبشان بود. هر وقت که اراده میکردند نقاب را میزدند و تبدیل به آدمی میشدند که میتواند بدون فکر کردن به چیزهایی که در لحظه حضور ندارد لذت ببرد.
روانکاو جدیدم سعی میکند به من بفهماند که یک انسان نرمالم. هر جلسه خدا سعی میکند بکند توی کلهام که تو فقط میزان هیجاناتت بالاتر است. مثل کسی که فشار خون دارد، چربی خون دارد، کمبود آهن دارد. بیماری تو از آنها مهلکتر نیست فقط جنبههای بیشتری از زندگیت را درگیر میکند. هر وقت که یک استدلال جدید میافتت به جانت بنشین بنویس و از شرش خلاص شو تا از شر خودت در امان بمانی.
درباره این سایت